POON HILL

Majestic View

Poon Hill is een begrip in Nepal en ver daarbuiten. De groene heuveltop op ruim 3000 meter hoogte geeft een waanzinnig uitzicht van 360 graden over de Himalaya. Bij helder weer zijn met gemak 3 bergketens te onderscheiden:  De Daulaghiri, De Annapurna en Manaslu. Hier liggen de eeuwig besneeuwde bergtoppen van ruim boven de 8000 meter.

De meest in het oog springende top is de Fishtail. Weliswaar niet de hoogste, maar vanwege zijn zuidelijke ligging lijkt dat wel zo. Hij domineert het indrukwekkende panorama waar geen enkele foto recht aan doet. 

Het meest magische moment is zonder enige twijfel de zonsopkomst. Om die te beleven, klim je voor dag en dauw vanaf je hotel de laatste 200 meter naar de top. Een rij lampjes van stijgende wandelaars is het enige wat zichtbaar is in het pikkedonker van de nacht.

Dan, binnen een half uur, voltrekt zich een waar spektakel. De duisternis verdwijnt en in de schemering worden de contouren van de Himalaya langzaam zichtbaar. Nog voor de zon boven de horizon verschijnt, kleuren de bergen eerst goudgeel en vervolgens oranje. Werkelijk adembenemend!

"Wie leeft ziet veel, wie reist ziet meer."

Arabische uitdrukking

Take a Closer Look

aantal dagen - moeilijkheidsgraad *

De klassieke Poon Hill tocht duurt 5 dagen. De eerste twee dagen klim je flink, de derde dag blijf je op hoogte, dag 4 en 5 daal je af naar het startpunt.
Deze tocht is eenvoudig te verlengen met enkele dagen.

Deze trek heeft zonder twijfel de laagste moelijkheidsgraad. Als je niet in de wintermaanden gaat, dan zou je deze zelfs op je sneakers kunnen lopen. Wel goed om te weten dat de  tweede dag bestaat uit een flinke klim.

Verlengen naar Annapurna Base Camp (4.150 meter)

Vanaf dag drie kan je ook naar het noorden afbuigen richting Annapurna Base Camp (ook wel ABC genoemd). Je volgdan  twee dagen een nauwe kloof, eerst door bamboebossen en later over een soort toendra begroeiing. Diep onder je klettert de rivier vanaf de gletsjer verderop richting het  zuiden. Op dag zes sta je op het hoogste punt van de tocht: ABC op 4.150 meter. Hier bevind je je in een soort natuurlijk  amfitheater waar je geheel omgeven bent door hoge besneeuwde pieken.

Een onbeschrijflijke ervaring die diepe indruk maakt op veel trekkers.
De tocht naar beneden geeft een geheel nieuw uitzicht en op dag acht is er de mogelijkheid om de hot springs te bezoeken en zo de spierpijn van de eerdere dagen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Op dag negen kom je weer in de bewoonde wereld en neem je de bus terug naar Pokhara.

Pittiger dan de Poon Hill. Goede bergschoenen vereist.

Sluit Menu