VOLUNTEERING

Vrijwilligerswerk: een life-changing experience

Vrijwilligerswerk of stage lopen in een ontwikkelingsland. Daar waar je met relatief weinig middelen al een groot verschil kunt maken. Op locatie, bij en met de mensen waar je het voor doet. Jouw kennis en jouw vaardigheden, jouw inzet en enthousiasme zijn hier goud waard. Je opdracht bespreek je samen met stichting Maya. Je verblijf en begeleiding boek je bij Maya Travel.

Maar het is geen eenrichtingsverkeer. Het land en de mensen doen ook iets met jou. Je gaat dingen in perspectief zien. Je gaat de wereld en misschien zelfs wel het leven, anders zien. In de ontmoeting met de ander, leer je jezelf beter kennen. Je ontwikkelt je niet alleen op je vakgebied, maar ook als persoon. Je wordt een completer mens. 

Voorbereidingen

Een persoonlijke kennismaking maakt deel uit van iedere aanmelding. Er is dan volop gelegenheid voor het stellen van al je vragen.

Ruim voor vertrek zijn er meerdere bijeenkomsten om elkaar te leren kennen en om je te helpen voorbereiden op het avontuur.

Aankomst

Smooth sailing is ons doel. Vanaf je arrival op het vliegveld in Kathmandu nemen wij al je zorgen met betrekking tot transfers en verblijf uit handen. 

Onze chaufeur staat op je te wachten en je wordt met een bloemenkrans onthaald.

Je verblijft die eerste nachin een prima hotel in de stad. Zo reis je de dag daarna uitgerust verder. 

Introductie

In de middag van je tweede dag kom je na een majestueuze busrit aan in Pokhara, de backpackershub van Nepal. Hier kan je een aantal dagen acclimatiseren in ons hotel en op een aangename manier langzaam wennen aan Nepal. 

Tijdens deze introductiedagen krijg je taal- en cultuurlessen, bezoek je met onze begeleider de markt en krijg je een eerste inkijkje in een Nepalese (hoge)school.

Homestays

Het onderdeel van je vrijwilligerswerk of stage waar iedereen al jaren laaiend enthousiast over is: de homestay, oftewel je gastgezin. 

Ieder gezin is uniek, maar ze zijn allemaal fan-tas-tisch. In de eerste week is het misschien even aftasten, maar daarna wil je nooit meer weg. Ze willen hoe dan ook dat je belooft terug te komen. Je bent nu immers familie.

Weekenden

In de weekenden verblijf je in ons hotel in Pokhara. Verreweg de meeste vrijwilligers ervaren dit als een welkome afwisseling met het leven in het dorp.

Je kan je hier laven aan westerse lekkernijen als cappuccino en croissant, pizza en een drankje. Verder bieden weekends en vakanties de ideale gelegenheid om de omgeving te verkennen. Zie daarvoor onze tours. 

Begeleiding 24/7

Als Maya vrijwilliger heb je meestal een Nederlandstalige begeleider ter plaaste. Hij of zij heeft in een eerder stadium zelf vrijwilligerswerk gedaan in Nepal en kent daardoor de mensen, de werklocaties en de lokale omstandighedenDus mocht er ondanks alle goede voorbereidingen toch iets onverwachts op je pad komen: no worries, we’ve got you covered.

En… je leerop deze manier alle toffe hang-outs, gezellige restaurantjes en leuke barretjes vinden.

Sluit Menu