VOLUNTEER PACKAGE

We regelen het voor je. No worries.

Voor vrijwilligers en studenten op buitenlandstage bieden we onderstaande pakketreis aan bestaande uit de volgende elementen:

 • Transfer vliegveld – hotel per privé transport
 • Hotelovernachting (1) in Kathmandu op basis van logies
 • Transfer Kathmandu – Pokhara per touringcar
 • Hotelovernachtingen (4) in Pokhara op basis van logies tijdens introductie
 • Taal- en cultuurlessen, trips naar markt en / of tempel 
 • Transfer Pokhara – vrijwilligerslocatie
 • Verblijf in homestay op basis van volpension van ma-vr
 • Verblijf in hotel op basis van logies op za-zo
 • Nederlands- en / of Engelstalige begeleiding (op locatie of van afstand)
Overnachtingen zijn op basis van 2-persoonskamers. Eénpersoonskamers te boeken tegen kleine extra vergoeding.

Bovenstaande is uit te breiden met transfers terug naar de hoofdstad, eventueel inclusief hotelovernachting nabij het vliegveld

Zelf dien je te zorgen voor onderstaande zaken. Hierbij zullen we je uiteraard wel helpen en van advies voorzien.

 • Vlucht naar Nepal
 • Visum
 • Verzekering
 • Vaccinaties

Jouw veiligheid en gezondheid zijn ook onze zorg. Zo laten we je ter plaatse zien waar je veilig kan pinnen. Ook leggen we je alle mogelijke gezondheidsrisico’s uit en hoe je deze kan voorkomen of beperken. We laten je zien waar de betrouwbare ziekenhuizen, tandartsen en apotheken zich bevinden, mocht je deze toch nodig hebben. 

We hebben een informatief boekje samengesteld dat je vlak na de kennismaking uitgereikt krijgt. Hierin vind je alles terug en nog veel meer.

"Life’s most persistent question is:
What are you doing for others?"

Martin Luther King, Jr.

Take a Closer Look

Pakketten - Kosten

Voor stages en vrijwilligerswerk zijn de volgende pakketten / periodes beschikbaar:

    €665,-    1 maand                               
  €1270,-    2,5 maanden (= 10 weken) 
  €1475,-    3 maanden (= 12 weken) 
  €1880,-    4 maanden

Onze vrijwilligerspakketten zijn inclusief voorbereiding, verblijf en begeleiding, exclusief € 9,- bijdrage garantiefonds.

Vrijwilligers zijn gedurende het hele jaar welkom. 

NB – Voor MBO studenten is er veelal een aangepast tarief.

(1) Voorbereidingen voor vertrek. Deze bestaan uit meedere informatieve bijeenkomsten met o.a. presentaties van oud-vrijwilligers. Contact met medereizigers en met voorgangers. Toegang tot informatie over de school (of andere locatie) met verslagen van de werkgroepen en van voorgangers. Eerste contact met de school (of andere locatie) en het gastgezin. Documentatie over alle praktische zaken.

(2) Verblijf. Je verblijft bij een van onze gezellige en  betrouwbare Nepalese gastgezinnen waar je kost en inwoning krijgt.

(3) Begeleiding. Naast de voorbereiding in Nederland bieden we ook een gedegen begeleiding op locatie. Vaak Nederlandstalig, soms Engelstalig.

review

In 2018 heb ik via stichting Maya mijn minor internationalisering ingevuld in Nepal samen met negen andere studenten. René heeft toen al onze overnachtingen en transfers geregeld, inclusief de homestays. Alles prima voor elkaar. Mijn gastgezin was echt geweldig. Ik voelde me er al die eerste week helemaal thuis. Het was ook fijn om in het weekend terug te gaan naar Pokhara en daar de andere vrijwilligers te zien. Dat bleek een hele fijne afwisseling. In de avond gingen we lekker uit eten en met de groep een drankje doen.

De eerste weekenden hebben we de stad Pokhara verkend, Paradise City zoals het in Nepal genoemd wordt. De weekenden daarna hebben we ook dagtrips buiten de stad gemaakt en zijn we weekendjes weg geweest Ik herinner me Bandipur en de safari in Chitwan. De klapper was de trekking: met z’n allen naar basecamp op ruim 4.000 meter hoogte.

Inmiddels ben ik afgestudeerd en sta ik al weer een tijd voor de klas, maar als ik nu terugkijk op mijn studententijd dan was Nepal absoluut het hoogtepunt.

~ Lara en co. 

Sluit Menu