MARDI HIMAL

"Pure air"

De Mardi Himal trekking is een nog vrij onbekende trekking in de Annapurna regio. De trektocht is gelegen aan de voet van de bergen Mardi Himal en de Fishtail. De tocht gaat eerst over kleine kronkelende paadjes door dichte rododendronbossen. Daarna klim je verder tot naar een hoogte van ruim boven de 3.500 meter. Het landschap verandert vrij abrupt in een ruig hooggebergte landschap. Vandaar kan je volop genieten van het prachtige uitzicht op de toppen van de Mardi Himal en de Fishtailen en van de bergketens Annapurna en Dhaulagiri.

De Mardi Himal is voor ons favoriet omdat deze geweldige uitzichten heeft en omdat deze minder bekend is en dus minder mensen trekt. Op deze trekking kan je nog echt het gevoel krijgen van ‘jij en de bergen’. Bij veel andere trekkings wordt de sfeer ook voor een groot deel bepaald door de andere trekkers die er op dat moment zijn. Dat kan veel gezelligheid opleveren, maar ook irritaties. Op de Mardi Himal kom je nauwelijks andere trekkers tegen. En degenen die je daar treft, zijn liefhebbers van de bergen, net als jij.

"Niet iedereen die ronddoolt, is verdwaald"

JRR Tolkien

Take a Closer Look

aantal dagen - moeilijkheidsgraad **

Mardi Himal basecamp kan via verschillende routes bereikt worden en de trekking kan naar gelang de gekozen route een duur hebben van 5 tot 9 dagen gerekend vanaf Pokhara.

In de wintermaanden ligt op de hogere delen van de tocht vaak volop sneeuw hetgeen bijdraagt aan het avontuurlijke gevoel van een bergtocht.

review

Wij hebben in 2019 met 4 personen de Mardi Himal trekking gedaan. Krishna was 7 dagen lang onze gids, onze sherpa zeg maar. Supervriendelijke man met een conditie als een paard. Zeer behulpzaam en met een goede balans tussen vertellen over de omgeving en de stilte laten vallen om ons de kans te geven de Himalaya ‘te voelen.’

Want wat is de Mardi Himal een waanzinnig mooie trekking zeg. Zeer afwisselend qua landschap en lekker uitdagend om te lopen.
We zijn van plan om in 2022 weer terug te gaan en met Krishna opnieuw de bergen in te trekken. Wel een andere route uiteraard: er valt in Nepal zoveel moois te on
tdekken.”

~ Julia en co. 

Sluit Menu